idaZ- A whole new world.. :-)

By: Ida Ghaz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-Jan-2009 08:35 Email | Share | | Bookmark
:-)

Such a long hiatus!!!hehe...but hey, i'm still here. Just i'm more interactive at my other personal web. Kheee....

Please come in! Feel free to say hello ya!


http://idajer.blogspot.com


Thursday, 24-Jul-2008 09:08 Email | Share | | Bookmark
I've been tag!

I've been tag by Omei ( http://ainimohammad.fotopages.com )
It's a "First Time" tag...


..and the next lucky people are:-

1) Yulie
2) Linda San
3) Baby-Mudiana
4) Kak Aida
5) Haziana
6) Ateh

yebaaa2!!


Thursday, 17-Jul-2008 02:29 Email | Share | | Bookmark
It's My Birthday!!!yeyy!!

Today is my 28th birthday!!
tapi hari ni tak berapa sihat sikit...batuk+selsema+ada rasa cam nak demam-biasanye lepas anak demam..selang 2,3 hari lepas tu mesti ibu dia pulak.

Malam tadi pukul 11 dah tido, ngantuk sangat lepas makan ubat. tup..tup...tepat kul 12 tengah malam dengar ada orang nyanyi2 lagu Happy Birthday kat telinga. hehe....Abang orang pertama wish!! Thanks darling..!!

Pagi ni pulak, macam biasa, g opis, g breakfast ngan kawan2, then balik opis ngadap laptop semula...tup..tup..kul 10.30pg...ada delivery!!! I received a dozen of roses from my dearest hubby!! kecoh kejap kat satu office- sbb mula2 florist tu tak jumpa meja It was so touching!! sgt terharu+ sgt gumbira!! Thanks abang...thanks Darling...i love u!! It was really sweet! i felt like crying ..

Semalam abg awal2 lagi pesan suh bgtau kat bb siter, amik Dina lewat sikit. Ibu ngan ayah nak pegi dating. Sounds like it going to be a very lovely day.. n i also got a surprised from my dear students..hehe...yummie cake! Tq2!!

Happy Birthday to me!!hehe..hoping for more great years to come+ a lot of experiences that I hope make me a better person.. ++ the greatest mom, blessing wife, successful worker, creative photographer..a good cooker.....++(never ending list...)









Thanks hubby dear, you really make my day!!









Monday, 30-Jun-2008 08:26 Email | Share | | Bookmark
Iklan jap..


gambar sekadar iklan-tiada kena mengena cerita.

Saya agak sedih harini. Tiba2 saya rasa kecewa dengan diri saya sendiri. Saya baru sahaja berhubungan semula dengan seorang kawan baik saya ketika di U dulu. Kami teman se-makan2, dan se-kereta jalan2, se-pasar malam dan teman borak2 yg agak close sewaktu kami sama berhempas pulas menghabiskan master kami dulu. Sepatutnya saya happylah kan bila dapat contact dia semula. ..ohh..memang saya happy bila dengar suaranya..mendengar dia bercerita..tapi bila mendengar yang dia akan menyambung PhDnya di Australia lagi 2 minggu, saya rasa sedikit 'terguris'. huhu..jgn salah anggap ye Uji, bukan aku tak happy ko sambung study, cuma aku..ntah, jeles kot! terasa agak 'kecil'. Kecik cinonet...

Betapa cepat masa berlalu dan aku masih disini...di meja ini. Sama seperti 2 tahun lalu. Ya Allah, betul2 terasa kerugian. Terlintas dihati..surah Al-Ans- antara ayat2 yang paling kerap ayah saya ulang ketika saya masih kecil "Demi masa, sesungguhnya manusia itu berada di dalam kerugian kecuali orang2 yang beriman dan beramal soleh"... "Tuhan takkan mengubah nasib seseorang, selagi dia sendiri yg tak berusaha untuk mengubah dirinya"

terfikir, 2 tahun akan datang, adakah aku akan masih disini?









Monday, 2-Jun-2008 06:54 Email | Share | | Bookmark
Life ooo life.

..I found something that i think very 'useful' for everyone. Can't remember where i got this- but to a person who wrote it ...tq so much!!

Quote:
Today before you say an unkind word...Think of someone who can't speak.

Before you complain about the taste of your food...Think of someone who has nothing to eat.

Before you complain about your husband or wife...Think of someone who's crying out to GOD for a companion.

Today before you complain about life...Think of someone who went too early to heaven.

Before you complain about your children...Think of someone who desires children, but they're barren.

Before you argue about your dirty house someone didn't clean or sweep...Think of the people who are living in the streets.

Before whining about the distance you drive...Think of someone who walks the same distance with their feet.

And when you are tired and complain about your job...Think of the unemployed, the disabled, and those who wish they had your job.

But before you think of pointing the finger or condemning another...Remember that not one of us is without sin and we all answer to one MAKER.

AND WHEN DEPRESSING THOUGHTS SEEM TO GET YOU DOWN...PUT A SMILE ON YOUR FACE AND THANK GOD YOU'RE ALIVE AND STILL AROUND.


Have a good day!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net